Зачленување

Придружете се на Конфиндустрија Северна Македонија

Придружете се на најрепрезентативната и најавторитативна деловна мрежа во Италија за да можете да сметате на застапување и заштита на интересите на вашиот бизнис.

Ќе ги имате потребните информации на дофат на раката, најдобрите решенија за вашите проблеми и правилното толкување на вашите сомнежи.

Така ќе бидете дел од највлијателната италијанска деловна заедница во Северна Македонија и ќе бидете ефективно поврзани со светот на економијата и неговата сложена динамика.

Побарајте информации

Пишете во нашите канцеларии или контактирајте не за прашања во врска со членството или општи информации

Формулар за онлајн регистрација

Пишете во нашите канцеларии или контактирајте не за прашања во врска со членството или општи информации

Податоци за компанијата

Податоци за компанијата

во случај на производствена компанија

за кореспонденција

Профили на компаниjата на социjални мрежи:

(ако постоjат)

Краток опис

Дополнителни податоци за компанијата
Корпоративни податоци на италијанската матична компанија

Краток опис

Претставник при Конфиндустрија Северна Македонија
Дополнителни информации

Самопотврдување и членарина

 • Категорија на компанија
  • Компанијата бара да се зачлени во Конфиндустрија Северна Македонија како редовен/придружен член.
  • Компанијата спаѓа во една од следните категории.
  • Компанијата безусловно ги прифаќа одредбите од статутот на Конфиндустрија Северна Македонија.

ИЗJАВА

Ве молиме означете ја категоријата во која спаѓа компанијата. Ве молиме имајте предвид дека за да спаѓа во дадената категорија, компанијата мора да исполнува најмалку два од трите наведени услови.Годишен приход 5 000 000 €
Инвестиција реализирана во земјата ≥ 2 000 000 €
Број на вработени ≥ 200 лица

Годишен приход 1 000 000 – 5 000 000 €
Инвестиција реализирана во земјата 1 000 000 – 2 500 000 €
Број на вработени 21 – 200 лица

Сите мали претпријатија кои не ги исполнуваат претходните услови, како и сите физички или правни лица зачленети како редовни членови на Конфиндустрија Северна Македонија по други основи предвидени во Статутот.

 • Членарина
  • Ве молиме да го наведете типот на членство што одговара на вашиот случај. Одлуката за приклучување кон Конфиндустрија Северна Македонија како редовен член или како член поддржувач е ваш слободен избор. По поднесувањето на формуларот, ќе ви биде испратена фактура за уплата на членарината согласно наведените податоци.

ЗАБЕЛЕШКА

Доколку наведените податоци за големината на претпријатето не се веродостојни, Управата на Конфиндустрија Северна Македонија го задржува правото да побара од компанијата да ја коригира доставената информација.

Членарината се однесува на календарската година во која е уплатена. Доколку компанијата одлучи да го прекине членството, потребно е за тоа писмено да ја извести Асоцијацијата.

Компанијата исто така е должна да информира за евентуални промени во категоријата пред да го обнови членството.Потребни документи кои треба да се приложат кон овој формулар за да се поднесе барањето за членство:
 1. Копија од тековна состојба на претпријатието (за италијански компании извод од Стопанска комора - Visura camerale)

 2. Презентација на компанијата

 3. Лого на компанијата


Поставете копија од извадокот за регистрација на компанијата од деловниот регистар (за италијански компании Visura Camerale) Поставете датотека од макс. 3 MB прифатени формати: pdf, jpg, jpeg, png, gif

За сите прашања во врска со овој формулар или за дополнителни информации, ве молиме да ја контактирате Асоцијацијата на следната адреса: segreteria@confindustriamacedonia.mk  

Accedi

Inserisci le credenziali che hai ricevuto dall’amministrazione.

Логирај Се

Внесете ги ингеренциите што ги добивте од администрацијата.