Confindustria ги претставува „Вкусовите на италијанската традиција“ во Скопје како дел од неделата на италијанската кујна во светот

По повод Неделата на италијанската кујна во светот, Confindustria North Macedonia и Италијанската амбасада во Скопје ја претставија вечерта посветена на ВКУСИТЕ НА ИТАЛИЈАНСКАТА ТРАДИЦИЈА, со дегустација на вечера која на трпезата го донесе најдоброто од Made in Italy.

Вечерта се одржа во ресторанот Џино, сопственост на соработникот Џино Гуацини, а беше организирана во соработка со соработникот Каса Риналди, главниот спонзор на вечерата, во која беше вклучен конзорциумот Пармиџано Реџиано во организацијата. Bottega del Vino, Caffè Borbone и Birra Moretti, сите членови и партнери на Confindustria North Macedonia, исто така придонесоа за спонзорирање на вечерта.

Од предјадења до десерти, беа предложени главните производи на италијанската гастрономска традиција што ја направија кујната на Бел Пазе позната и сакана низ целиот свет: меѓу нив Парма Шунка, Мортадела, Пармиџано Реџиано, екстра девствено маслиново масло маслиново масло, балсамински оцет. од Модена, џеновско песто, страчиатела, њоки, таљатели, занаетчиски сладолед, неаполско кафе и многу повеќе.

Беше чест да се организира, трета година по ред, најрепрезентативниот настан на Неделата на италијанската кујна во Скопје – рече Рикардо Раиноне, претседател на Конфиндустрија Северна Македонија – и ми беше огромно задоволство што го видов ресторанот полн со пријатели на Конфиндустриа. кои учествуваа во толку голем број што бевме принудени да ги затвориме резервациите два дена пред настанот.

Accedi

Inserisci le credenziali che hai ricevuto dall’amministrazione.

Логирај Се

Внесете ги ингеренциите што ги добивте од администрацијата.